EA:s Battlefield Hardline har ett unikt DRM-skydd som hindrar spelare från att dela en licens mellan för många olika datorer. Skyddet kollar på systemets konfiguration för att identifiera en dator. När en spelare bryter mot EA:s regler inaktivares licensen för alla datorer i ett dygn. Detta kan bli ett problem för datorentusiaster.

Vill du spela EA:s Battelfield Hardline på flera olika datorer eller spela med olika konfigurationer av din dator, riskerar du att stöta på problem. Det nya spelet har ett DRM-system som hindrar spelare från att installera det på fler än fem datorer. När en licens använts på för många enheter inaktivares alla versioner av spelet som använder samma licens. Inaktiveringen gäller i 24 timmar på alla datorer.

Håller koll på komponenter

För vissa spelare kan DRM-skyddet bli ett problem, trots att spelet inte använts på fler än en dator. Spelet håller nämligen koll på hur datorer är konfigurerade för att identifiera om ett exemplar av spelet förts mellan olika datorer. Användare som ofta byter en dators komponenter riskera därför att nå EA:s licensgräns, trots att spelet bara installerats på en dator.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Grafik/Roundup_2013_mainstream/largethumbnails/grafikkort.jpg

EA:s DRM-skydd påverkar troligen inte majoriteten av Battelfield Hardlines spelare men riskerar att straffa datorentusiaster som har många datorer eller gillar att byta komponenter i sin dator – eller för den delen för exempelvis Nordichardwares prestandaanalyser, där vi varvar mellan flera olika grafikkort. Det är uppenbart att skyddet är tänkt att stoppa piratkopiering men det kan diskuteras vem som verkligen påverkas mest.

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LoppanHIamDavejLasse34 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lasse34
Gäst
Lasse34

Ytterligare en anledning till att inte pre-purchase…

IamDavej
Gäst
IamDavej

Som Lasse34 säger, aldrig förköpa nej. Det har jag lärt mig den håra vägen. Speciellt inte från EA, de har en tendens att alltid gräva sig en djupare grav varje år som går genom ”köp 1% av spelet och 99% som DLC” och restriktioner som denna. Ändå finns de kvar på spelmarknaden. En ekvationer som ej går ihop.

Vem är det egentligen som fortsätter köpa EA-spel?

LoppanH
Medlem
LoppanH

EA varför blir jag inte förvånad, kan jag undviker jag dom.

Medlem
Arne Berg

Börjar vara dags för stor bojkott av Dice & EA måste vara hopplöst för datasidor som denna när man testar hårdvara. Kommer säkert få samma problem själv gissar jag för uppgraderar burkarna allt för ofta. Sen vad har dom & göra med vilken hårdvara jag har i min burk dom levererar ju bara ett spel.