Battlefield: Hardline slår idag upp portarna för skjutglada spelare som vill leka en avancerad version av tjuv- och polis i Visceral Games tekniskt avancerade Battlefield-titel. Spelet lanseras för flera plattformar samtidigt och som tidigare avslöjats är det bara PC-spelare som får njuta av högupplöst innehåll, något som nu detaljeras i en jämförelse av spelet på PC och PS4.

Battlefield: Hardline använder sig av samma Frostbite 3 motor som Battlefield 4 och Dragon Age: Inquisition vilket innebär både detaljerad grafik och möjligheter till att förstöra omgivningar i spelet med avancerade fysikeffekter. Frostbite 3 är samtidigt en krävande grafikmotor och tidigare avslöjades det att varken Xbox One eller Playstation 4 är kraftfulla nog att leverera 60 bilder per sekund vid 1080p upplösning. Ett faktum som fått spelutvecklarna att låsa upplösningen till 720p för Xbox One respektive 900p för Playstation 4. 

Med betydligt färre pixlar att jobba med än i 1080p, som är konsolernas maxupplösning vid spel, är detta något som kommer att påverka bildkvalitén i jämförelse med exempelvis PC-plattformen.

Battlefield Hardline – spelupplösningar Upplösning Antal pixlar Relativt antal pixlar vs. 720p
PC – 4K 3840 x 2160 8,29 miljoner 900%
PC – 1080p 1920 x 1080 2,07 miljoner 225%
Playstation 4 – 900p 1600 x 900 1,44 miljoner 156%
Xbox One – 720p 1280 x 720 0,92 miljoner 100%

På Hardcoregamer har man nu gjort en jämförelse av Battlefield: Hardline på just PC och PS4 för att se vad och vilka skillnader vi faktiskt kan se mellan de två versionerna av spelet. På PC körde man 1080p-upplösning med maximala bildinställningar och 2xMSAA-kantutjämning medan PS4-versionen alltså är låst till 900p och fasta grafikinställningar.

Resultaten talar ganska bra för sig själva där vi ser betydligt mindre aliasing i PC-versionen med dess högre upplösning och kantutjämning. Vi kan även se bättre detaljerade texturer, skarpare grafik överlag samt mer grafiskt innehåll som löv och blad.

Battlefield: Hardline släpps idag för PC, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3 samt Xbox 360. Här nedan är en lista över några av de recensioner som dykt upp under dagen.

Battlefield: Hardline recensioner (Olika plattformar)

Källa: Hardcoregamer

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

Verkar inte skilja något polygonmässigt, rak kopia (- vassen).
Pc-ver. har bildbugg.. vinglaset vid poolen är förvrängt av vågeffekten.

Tobberian
Medlem
Tobberian

radera

Morkul
Medlem
Morkul

Nu ligger jag på sjukhuset och tittar på via mnin bärbara som även om den har en bra skärm så skulle jag vilja ha lite större för att göra några analyser av bilderna men: Fan va plastigt vissa saker ser ut att vara, speciellt ansikten.