EA och Dice har nu officiellt avtäckt Battlefield 5 och som tidigare rykten nämnt tar spelet plats under andra världskriget. EA verkar även ha lärt sig från debaclet kring Battlefront 2.

Återigen är det dags att snöra på sig kängorna och putsa upp sin M1 Garand. Battlefield 5 tar spelare tillbaka till samma krig som spelserien startade med.

Istället för att avtäcka spelet under årets E3-mässa höll EA ett eget event för spelet. Bland annat visade man upp en trailer för spelet som även innehåller lite gameplay samt att spelets lanseringsdatum bekräftades.

Som tidigare nämnt är det andra världskriget det handlar om. I vanlig Battlefield-anda så handlar det inte om någon simulator som siktar på att vara 100 procent historiskt korrekt. EA och Dice har valt att göra Battlefield 5 som en ”alternativ” version av en av mänsklighetens blodigaste tider.

I videon kan vi se brittiska soldater, både män och kvinnor slåss mot nazister. Det bjud även på en hel del pansarfordon, flygplan och överdådiga explosioner i sann Battlefield-anda. Videon visar även en gnutta av hur spelarna kommer att uppleva utvecklarnas version av kriget.

Spelet kommer att ha ett så kallat Co-Op-läge där upp till fyra spelare slåss mot datorstyrda fiender i en ”rad olika uppdrag”. EA avslöjade även att spelet inte kommer att innehålla lootlådor. Något som kan vara ett resultat av den kritik Star Wars: Battlefront 2 fick ta emot. Det kommer däremot att finnas kosmetiskt innehåll att köpa via mikrotransaktioner.

Battlefield 5 kommer att lanseras den 19 oktober. Den som förbeställer spelet kommer att kunna delta i spelets beta-tester. Spelare som förbeställer som även är medlemmar av Origin Access kommer att ha tillgång till spelet ett par dagar innan lanseringen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid