Battlefield 3 kan mycket väl bli det mest krävande, och snyggaste spelet hittills med sina nya Frostbite 2.0. Det har varit mycket frågor kring hur Battlefield 3 ska distribueras då EA drog tillbaka bland annat Crysis 2 och Dragon Age 2 från den digitala tjänsten steam. Nu bekräftar DICE att Battlefield 3 inte ska säljas genom Steam.

Battlefield 3 väntas släppas i Sverige den 28:e oktober i år och har blivit den mest hypade speltiteln på länge. Den nya spelmotorn väntas erbjuda grafik i världsklass och dra full nytta av den nya tekniken i våra grafikkort, framförallt DirectX 11 och Tesselation.

Battlefield_3_screenshot

Det har varit frågor kring om Battlefield ska släppas på Steam eller inte, rykten och spekulationer har sagt blankt nej och det stämmer. Man bekräftar att titeln inte ska säljas genom Steam, däremot kommer det fortfarande finnas på EA:s egna tjänst Origin och över 100 andra digital distributörer och fysiska butiker.

Gamers can pre-order Battlefield 3 at Origin.com as well as over 100 digital retailers worldwide. EA offers games to all major download services. Unfortunately, Steam has adopted a set of restrictive terms of service which limit how developers interact with customers to deliver patches and other downloadable content. No other download service has adopted these practices.

Men säger att Steams nya regler begränsar EA i sitt sätt att leverera uppdateringar och nedladdningsbart material till spel. Man hoppas däremot att kunna ta fram ett avtal med Steam för att kunna erbjuda Battlefield 3, och andra titlar. Men fram till dess hänvisar man till andra återförsäljare och den egna konkurrenten till Steam, Origin.

Källa: EA

Över 100 digitala distriutörer och alla strrenedladdningstjänster{jcomments on}

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
langSwedish BerserkMockasinJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Marre

Jaha, kommer inte att köpa i butik bara för att få en box som skräpar….. Och Origin känner jag inte till. Steam är en bra samlingsplats. Men konkurrens är säkert bra…

Mockasin
Medlem
Mockasin

”Man bekräftar att titeln inte ska säljas genom Steam, utan endast genom EA:s tjänst Origin eller att man helt enkelt köper det i en fysisk butik.” Så som du har skrivit det så låter det ju som man är tvungen att köpa spelet på Origin bara för att det inte kommer på Steam om man vill ha det digitalt . Men så är ju inte fallet. Det är ju snarare att man kan köpa det överallt förutom på Steam. ”Över 100 digitala distributörer och alla större nedladdningstjänster”, som det står i citatet. Jag tycker iallafall att det är ganska otydligt.… Läs hela »

Medlem
Marre

Konkurrens är bra och troligen så har Steam velat ha för bra betalt. Tycker dock om att ha allt samlat på samma ställe, Är jag inte vid min egen dator, men vill spela mitt spel, så vet jag vart jag skall ta vägen och behöver inte leta bland 50-11 olika tjänster. Bekvämlighet som jag faktiskt är villig att betala ett 10-tal kronor för. 😛

Svensken
Medlem
Svensken

Känns som att EA flyttar allt mer av sina spel mot Origin. Jag har inga problem med detta bara det funkar lika bra eller bättre än Steam. Sen är det aldrig fel med lite mer konkurrens.

lang
Medlem
lang

Man kan köpa det som download hos Orgin eas downloadtjänst. So dont worry:)