Batman: Arkham Knight har blivit en av årets kanske mest omtalade och samtidigt frustrerande lanseringar – åtminstone för spelare på PC. Konsolversionen av sista delen i Batman-triologin har mötts av enastående betyg från kritike. PC-versionen i sin tur har orsakat så mycket problem och kritik att det nu tas ner från butikshyllorna och Steam.

Efter en regelrätt storm av kritik och klagomål på internetforum och speltjänsten steam har nu Warner Bros Games meddelat att man på grund av utbredda prestandaproblem för Batman: Arkham Knight på PC valt att stoppa försäljningen av titeln. Detta medan utvecklare jobbar vidare med att färdigställa och optimera spelet för att hålla den standard som väntas av PC-spelare världen över.

”The Batman: Arkham fans have continually supported the franchise to its current height of success, and we want to thank you for your patience as we work to deliver an updated version of Batman: Arkham Knight on PC so you can all enjoy the final chapter of the Batman: Arkham series as it was meant to be played.” skriver Warner Bros i ett uttalande.

Medan Rocksteady Studios varit ansvariga för utvecklingen av Arkham Knight har företaget tagit hjälp av spelstudion Galaxy Studios för att porta spelet till PC, en studio som nu fått bära hundhuvudet efter den kaosartade lanseringen på PC.

Oavsett vem och vart det missats i kvalitetskontrollen är oklart men att PC-versionen lider av allvarliga problem råder det inget tvivel kring. Inte ens färska uppdaterade grafikkortsdrivrutiner från både AMD och Nvidia har löst alla problem. Nvidia som även lagt resurser på att inkludera Batman: Arkham Knight med flera av sina Geforce-grafikkort har gått så långt att man sagt sig vilja hjälpa till med egna ingenjörer och resurser för att få Arkham Knight fullt fungerande.

Nu verkar det som att Warner Bros Games insett att skicket på PC-versionen av Arkham Knight är så pass dåligt att mindre uppdateringar av titeln inte kommer att räcka. Warner Bros har beslutat sig för ett omedelbart säljstopp för spelet, inte bara onlineversioner på Steam utan även fysiska kopior i spelbutiker.

När Batman: Arkham Knight återlanseras för PC är ännu inte bekräftat.

Källa: Warner Bros, Videogamer

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid