AMD:s kommande bärbara flaggskepp Ryzen 9 5900HX lyckas klå både Core i7-10700K och Ryzen 7 3800X i enkärnig prestanda enligt de senaste Geekbench-siffrorna.

Nästa generations bärbara processorer från AMD förväntas gå under kodnamnet Cezanne-H. Flaggskeppsenheten Ryzen 9 5900HX har tidigare hittats i databasen för testsviten Geekbench. Senaste gången var det inte direkt några brutala prestandasiffror som listades. Nu har ännu ett inlägg för processorn hittats i databasen och visar att den kan komma att bräcka stationära åttakärniga processorer med god marginal.

Plattformen som processorn testades med är en bärbar dator från Asus. Mer specifikt rör det sig om en ROG Zephyrus Duo 15 SE. Datorn listas även som utrustad med 32 GB internminne och spekuleras även komma med ett dedikerat grafikkort från Nvidias Geforce RTX 30-serie.

Sett till prestandasiffrorna rör det sig om en enkärnig poäng på 1 534 och en flerkärnig poäng på 9 015. Jämfört med AMD:s nuvarande flaggskepp för bärbara datorer kallat Ryzen 7 4800H är det en markant skillnad. Skillnaden här ligger på 41 procent för enkärnig prestanda och 36 procent för flerkärnig.

Den kommande processorn imponerar även ordentligt när dess Geekbench-resultat jämförs med stationära processorer med lika många kärnor och trådar. I enkärnig prestanda lyckas den bärbara enheten klå till exempel Zen 2-baserade Ryzen 7 3800X med hela 19 procent. Även Intels Core i7-10700K får se sig slagen här och lägger sig 14 procent bakom AMD:s kommande flaggskepp.

Hur pass dessa siffror reflekterar det vi faktiskt kommer att se av Cezanne-H återstår att se. Intel verkar i alla fall ha en tuff fight framför sig på marknaden för bärbara processorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

En rätt enorm bedrift av AMD, är nästa bibliskt 😉 Om man låter tankarna går till David och Goliat…

Nu får man bara hoppas att AMD kan få upp tillverkningskapaciteten.

Morkul
Medlem
Morkul

Inte för att ”pissa på din parad” (för att låna ett amerikanskt uttryck) vad händer på andra sidan? Trodde adlig i mitt liv jag skulle säga detta men… Tita på Apple! Jag har länge, i flertalet forum sagt att ARM eller någon annan RISC kommer ta över efter X86/64. Om någon behöver bevis så har jag argumenterat detta i NH så väl som andra forum i flertalet år. (Kan påvisa länkar om så behövs) . Vadet detta anbelangar oss, speciellt som Microsoft inventerar i ARM och RISC V återstår att se. för 5 år sedan gissade jag (i detta forum… Läs hela »

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

🙂 Helt OK Morkul! Kan nog berätta att jag i forntiden när IBM bestämde sig att producera en PC blev mäkta irriterad. Dom satte då ihop 3 st team som arbetade på tre olika arkitekturer, NS160032, M68000 och i8086. Alla var av typen CISC, RISC kom ju flera ¨år senare. Min favorit var utan tvekan NS160032 då den var ljusår före dom andra i arkitektur, dess ISA var enorm, MMU med stack som skilde på minnesmedia och dess hastighet som ex. Det tog ett antal år innan M68000 och i8086 arkitekturen fick MMU som då var sämre på alla sätt,… Läs hela »