Bahnhof säger sig se över de tekniska möjligheterna att minska lagringstiden av IP-adresser, för att skydda kunder från att få sina uppgifter utlämnade.

Det är nya turer kring fildelningen i Sverige där det talas om nya kravbrev till svenska fildelare. Medan upphovsrättsindustrin kan använda sig av IPRED-lagen för att tvinga operatörer att lämna ut kunduppgifter är det lönlöst om inga kunduppgifter finns lagrade. Bahnhof var en av de få operatörer som inte blev tillfrågade om att delge kunduppgifter till danska advokatfirman Njord Lawfirm. Något företaget själva menar är på grund av att man endast lagrar sina kunders IP-adresser i 24 timmar.

Bahnhof halverar lagringstiden av IP-adresser

Medan det krävs viss lagringstid av IP-adresser för att hantera felsökning och dylikt menar nu Bahnof att man ser över sina rutiner. Målsättningen är att halvera lagringstiden av IP-adresser till 12 timmar för att ha så lite kunduppgifter i sina databaser som möjligt vid en eventuell IPRED-förfrågan.

– Rent tekniskt behöver vi spara IP-adresser en viss tid för att hinna felsöka om det uppstår problem i nätet eller hos kunden. Därför kan vi aldrig nå nollpunkten. Men vi kan pressa lagringstiden nedåt, förklarar Jon Karlung.

Medan även andra operatörer säger sig slutat datalagra ska flera svenska internetleverantörer skickat kunduppgifter till Njord Lawfirm. Detta enligt en rapport från Breakit.se som även säger att fildelande kunder hos dessa operatörer kan komma att få kravbrev på posten.

Njord Lawfirm förbereder kravbrev till pirater – svenska fildelare kartlagda

Rubrik

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Daniel Lundqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Det skulle vara väldigt intressant att veta vilka operatörer som frivilligt (utan domstolsbeslut) lämnat över kunduppgifter. Sådana företag vill man inte ha och göra med.