Bahnhof har nu lanserat en ny bredbandstjänst som ska leverera ”morgondagens kapacitet redan idag” vilket är företagets beskrivning på 10 000 Mbit/s för privatpersoner.

Bredbandsleverantören Bahnhof har nyligen meddelat att man ska börja erbjuda privatpersoner tillgång till hastigheter upp till 10 000 megabit i sekunden (Mbit/s). Något som inte bara är tio gånger snabbare än de snabbaste alternativen som hittills funnits tillgängliga, utan även 100 gånger snabbare än det statliga bredbandsmålen på 100 Mbit/s år 2020.

Denna hastighet kommer tillgänglig för villaägare och bostadsrättsföreningar som tar del av Bahnhofs nya fibernät kallat Northern Light som sattes i drift under 2017.

För företag har leverantören ytterligare ett äss i rockärmen och erbjuder utöver tidigare nämnda 10 000 Mbit/s en ännu högre hastighet på ofantliga 100 000 Mbit/s (100 Gbit/s).

Bahnhofs VD Jon Karlung säger att det enda problemet just nu är att bredbandskollen.se inte har stöd för mätningar med hastigheter i denna nivå.

För den som är intresserad av att ta sin bandbredd till nästa nivå så kommer det att kosta 298 kronor i månaden under det första halvåret. Sedan ökas priset till 498 kronor i månaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MorkulMIkmapege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Bli inte botnettad med 10Gbit/s under huven säger jag ju bara… Man kan ju sänka hela väbbsajter på egen hand med sådan prestanda.

För övrigt, hur maxar man legitimt en sådan uppkoppling, jag bara frågar. Osar ju epeen som sjutton här alltså. 😛

pege63
Medlem
pege63

Och med vilken router då, erbjuder man det till privatpersoner då?

Medlem

Routern går att få i färgerna svart samt vitt och smälter väl in med den omkringliggande bebyggelsen.

pege63
Medlem
pege63

Vilket märke på Routern ”tillverkaren” menar jag, sen skall man ju ha nått nätverkskort åxå el ett moderkort som har dessa 10Gbit lan portar, man vill ju helst ha 10Gbit/s genom hela kedjan.

Morkul
Medlem
Morkul

Bara för att routern har 10Gbit/s är behöver inte nödvändigtvis EN dator klara av att maximera linan. Är man an familj på 6 pers (2 vuxna och 4 barn) där man jobbar en hel del hemifrån via div krävande VPN tunnlar och dessutom stremad desktop samtidigt som par TV:n sitter med ett barn framför och stremar Netflix i 4k samtidigt som de sitter med YouTube, osv osv. Så slår man stundtals i taket på bandbredden. Lägg där till fler och fler spel tjänster som är remote och allting stremas, speciellt då flera av dessa vill göra det i 4k eller… Läs hela »

MIkma
Gäst
MIkma

Ingår IPv6 så man kan utnyttja den fulla potentialen av 10 Gbit/s utan att begränsas av NAT som används för IPv4?

Medlem

NAT påverkar väl nödvändigtvis inte hastigheten..