Vi är alltid på utkik efter nya företag på smartphonebranschen och blir extra intresserade när en ny telefon dyker upp med nya egenskaper och komponenter. Den kinesiska smartphonetillverkaren Elephone ser ut att ha en intressant telefon på ingång. Den hittills namnlösa produkten har imponerande specifikationer och sägs köra både Android och Windows 10.

Elephone är knappast ett särskilt känt varumärke i Europa. Företaget säljer smartphones i Kina och har historsikt sett sålt produkter för marknadens lägre segment. Enligt rykten från flera källor har företaget nya planer och sägs förbereda lanseringen av en ny flaggskeppstelefon som sägs ha en massa imponerande egenskaper.

Enligt ryktet har Elephones nya telefon en 5,5 tum skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440, en Intel-processor, 4 gigabyte arbetsminne, en 21 megapixelsensor från Sony och en fingeravtrycksläsare. Produktens specifikationer imponerar men det är mjukvara som gör att telefonen sticker ut från konkurrensen. Enligt läckt information använder den Intel-drivna versionen av telefonen både Android och Windows 10 som operativsystem. En MediaTek-driven version av produkten sägs vara begränsad till Android.

Elephone_Windows_Android_2

Enligt bilder publicerade av tekniksajten Neowin kommer MediaTek-versionen av Elephones produkt lanseras nästa månad. Android- och Windows 10-versionen sägs nå kinesiska butiker i juni, troligen med Windows 10 Technical Preview installerat.

Källa: Neowin

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
adolf512 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
gustav II
Medlem
gustav II

Verkar intressant. Dock har jag alltid blivit besviken över telefoner jag har inväntat. Jag kommer invänta LG g4 note också och hoppas på att fler intressanta telefoner släpps.

Lite tråkigt att lla telefoner idag är plastiga eller har battery som inte kan bytas, antagligen kommerr jag få leva med det senare då jag har vant mig vid metall.