Small preview image

Både AMD och NVIDIA jobbar på sina första DirectX 11 baserade grafikkretsar som båda även ska tillverkas med den nya effektivare 40nm tekniken. Nu verkar det som att både AMD och NVIDIA kan ha fått lite käppar i hjulet då de senaste ryktena säger att AMD nu senarelagt lanseringen av sin RV870 krets. Tidigare har det sagts att RV870 skulle komma med DX11 stöd redan i slutet av andra kvartalet eller i början av tredje kvartalet. Men nu kan det vara så att vi får vänta tills fjärde kvartalet för att få se AMDs första DX11 kapabla grafikkrets.



Exakt vad detta beror på är oklart, om det över huvud taget stämmer, men det skulle kunna betyda att AMD bestämt sig för att se över kretsens design. Samtidigt har TSMC, som kommer tillverka både AMD och NVIDIAs grafikkretsar, avslöjat att man fått problem med sin 40nm tillverkningsteknik.


Vilket även kan förklara varför NVIDIA i sin tur tvingats senarelägga lanseringen av GT300. Även om tidigare uppgifterna pekade på en lansering i oktober månad för den DirectX 11 kapabla GT300-kretsen sägs nu NVIDIA ställt in siktet på att få ut sin nya grafikkrets under första kvartalet 2010.


Den gemensamma nämnaren verkar vara tillverkningsproblem och även om 40nm tekniken redan används i bland annat Radeon HD 4770 är det en helt annan femma med avancerade kretsar som RV870 samt GT300.



RV740 först på desktopmarknaden med 40nm


Men som vanligt är det alldeles för tidigt att ta obekräftade uppgifter på allt för stort allvar, men DX11 ser ut att komma lite senare än vi hoppats.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments