Small preview image

Auzentech har satt ribban högt när man nu presenterar sitt senaste ljudkort på marknaden. Auzen X-Fi Bravura 7.1 är riktat mot audiofiler och HTPC-entusiaster vilket betyder att kraven på prestandan i Auzentechs kort kommer att vara mycket höga. Ljudkortet som byggs kring Creative Labs X-Fi ljudprocessor är av PCI Express format och stödjer upp till 8 ljudkanaler och givetvis proprietära X-Fi tekniker som EAX 4.0 och Crystalizer.



Men fokus ligger på ljudkvalité och Bravura stödjer uppspelning av  24-bit/96kHz signaler till ett 7.1 kanals ljudsystem. Men ljudkortet är även utvecklat för att avnjutas med hörlurar, något en 1/4″ hörlursingång och en dedikerad 120dB DAC ska se till.


Kortet ska överlag använda sig av premiumkomponenter och de fem förstärkarkretsarna (OPAMPs) är även utbytbara för de användare som vill testa egna lösningar.



Ljudkortet kommer inte med någon HDMI-utgång men detta kan löser man genom en pin-anslutning direkt på kretskortet. Pris och tillgänglighet är ännu inte avslöjat.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid