Small preview image

Som entusiast så vill man alltid ha ut mer av sin processor. Det spelar egentligen ingen som helst roll hur snabb processorn än må vara när man stoppat ner den i sockeln. Finns det kraft att hämta genom överklockning så nog sjutton kommer man försöka sig på det så långt det går. Det jobbiga dock med överklockning numera är att värmeutvecklingen blir nästan exponentiell i förhållande till den lilla ökning man gör, men samtidigt så kan ju mycket väl prestandan följa samma kurva. Idag så har vi ju dessutom inte bara en kärna per processor utan två, vilket innebär att det finns ännu fler faktorer som skall tas med i beräkningarna, men för er som inte har lust att investera och prova, med risk för att bli besviken, kan nu kolla in vad Legion Hardware publicerat.



Pentium D 820 vs Athlon 64 X2 4400+ är namnet på artikeln som de nyss publicerat. En artikel där de överklockar de tidigare nämnda processorerna så mycket de bara kan. 4400+ pressades till 2.7GHz, från 2.2GHz, medan D 820 pressades till ganska imponerande 4.2GHz, från 2.8GHz, en ökning på 50%.


Detta är troligtvis grunden till att D 820 levererar så förkrossande resultat i minnestesterna där den akterseglar 4400+ ganska ordentligt i en del tester. De syntetiska testerna verkade dock ge ganska konstiga resultat, de med SiSoft Sandra i vilket fall då 4400+ var mer än 100% ”snabbare” i samtliga tester. Och när vi sedan kommer till spelen så får vi se samma sak som vi sett så många gånger förut; AMD nyper segern i samtliga tester även om det nu inte är med mycket, vilket vi nog kan konstatera att det är tack vare den kraftigare överklockningen hos D 820.


Dock kan det vara värt att nämna att Pentium D 820 kostar lite drygt hälften så mycket som X2 4400+.


:: Läs vidare hos Legion Hardware

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments