Small preview image

Systembyggaren Tranquil PC specialiserar sig på små, strömsnåla och integrerade system som används både i militären och sjukvården. Men man har även flera spännande lagringslösningar för Windows Home Server i sitt sortiment. Nu har så det brittiska företaget avslöjat lite information om deras kommande WHS-lösningar där man ska ta hjälp av Intels nya Atom-processor D510. Tranquil PC kommer att börja ta förhandsbeställningar redan den 6 december, för att sedan börja skicka ut systemen den 6 januari. Vilket kan vara en indikation på Intels lanseringsdatum.



I sin weblog har man nu publicerat en hel del information och bilder av Intels Pineview-baserade Atom D510 processor men även det mini-ITX moderkort som huserar processorn, D510MO (Mount Olive).



Bland specifikationerna ser vi förutom dubbla 1,66GHz CPU-kärnor på processorn hur systemet stödjer upp till 4GB RAM över två minnesplatser, vilket även bådar gott för netbookmarknaden. Samt ett gäng SATA och USB-portar.


Processorn som står för merparten av systemets totala strömförbrukning på 15W har även en integrerad DX9-baserad GPU (GMA 3150) och jämfört med de 33W som Intels nyvarande styrkretsar drar kan man direkt se vilka dramatiska skillnader det kan bli för en Home Server som ofta står på dygnet runt. Tranquil PC kommer att anväda Intels nya plattform i MiDASS-serien av Home Servers men räkna med att fler tillverkare hoppas på tåget i början på januari.



Intel Atom D510

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid