Small preview image

Att ATI precis som NVIDIA jobbar på grafikkort med dubbla grafikkretsar är ingen hemlighet, deras Gemini-serie finns redan idag baserade på Radeon X1600-kretsar men nu har det dykt upp information om nya Gemini-baserade grafikkort. På HKEPC har man fått tag på HIS X1600 Gemini som använder sig av två ATI RV530 Pro-kretsar på ett och samma kort. För att komma förbi den begränsning som dagens ATI dual-GPU grafikkort har, stödjer endast x8 + x8 PCI-E bandbredd, har man även slängt på en PLX PEX8532 krets som agerar brygga för de två grafikkretsarna och låter dem dela på en PCI-E x16 plats men med full x16 + x16 bandbredd. Det är en krets lik den NVIDIA använder på sitt GeForce 790GX2 grafikkort.



Kortet man fått tag på hos HKEPC ska även stödja de kommande RV560/RV570 kretsarna som ska tillverkas med 80nm teknik och väntas lanseras under augusti månad. Dessa kretsar kommer även integrera den ”compositing logic” som krävs för att köra Crossfire på ATIs-grafikkort. Vilket betyder att man inte kommer behöva ett Master-kort för dessa kretsar i en Crossfire-lösning.



Extra intressant med ATIs Gemini-lösning är att de nya korten inte bara kommer gå att använda som en Crossfire-lösning på ett kort, man kommer nämligen kunna dedikera en grafikkrets till 3D-rendering och den andra till fysikaccelerering. På HKEPC har man mer information och bilder på HIS nya Gemini-kort.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments