Nu var det återigen dags för nya drivrutiner från ATI och det är det välbekanta drivrutinspaketet Catalyst som släppts i en ny version.
Catalyst 4.11 är den senaste versionen och utöver en hel del buggfixar har man lagt till några nya features varav en är mycket intressant åtminstone för undertecknad.


Catalyst 4.11 har berikats med nya språkalternativ och förutom engelska är finns ny följande språk; franska, tyska, spanska, kinesiska (Simplified Chinese) och japanska.


Den i mina ögon intressanta nyheten med Catalyst 4.11 är dock det utökade stödet för flera monitorer.


”The latest release of the CATALYST™ Software Suite provides a new monitor properties page in the CATALYST™ CONTROL CENTER. Each display device connected to the graphics accelerator will have its own monitor properties tab.”


Detta betyder med andra ord att man kan skräddarsy monitorinställningarna oberoende av varandra. Något som undertecknad kan intyga inte fungerat speciellt smidigt i tidigare drivrutiner.
Detta är ypperligt för någon som kör två monitorer med vitt skilda specifikationer och som inte fungerar med universella inställningar.


Utöver detta finns som sagt var ett antal buggfixar och utförliga anteckningar över vad som är nytt i Catalyst 4.11 går att hitta i ATIs release notes.


Drivrutinerna går att ladda ner från ATIs hemsida här nedan.


:: ATI Catalyst 4.11 Control Panel (26MB) ::
:: ATI Catalyst 4.11 Catalyst Control Center (29MB, endast engelska) ::

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid