Small preview image

RD600 är ATIs motsvarighet till RD580 styrkretsen för Intels plattform och väntas lanseras i samband med att Intel släpper lös sin Core 2 Duo-processorserie. RD600 kommer stödja både Core 2 Duo och tidigare Socket 775 processorer och precis som RD580 för AMD-plattformen har ATI satsat hårt på kretsens överklockningsegenskaper och inriktning mot entusiaster. Styrkretsen ska redan nu vara kapabel att stödja FSB-hastigheter på 1333MHz och ATI tror att 1500MHz är inom räckhåll. Skulle man få problem med busshastigheterna är det dock inget man behöver oroa minnena med, ATI har nämligen utvecklat en helt asynkronminneskontroller vilket betyder att man kan låta DDR2-minnet arbeta i princip vilken klockfrekvens som helst, helt oberoende av processorns busshastighet.



ATI verkar ha gjort en checklista över vilka funktioner och egenskaper NVIDIA erbjuder med sin kommande nForce 590 SLI Intel Edition styrkrets. Man har bockat av dessa funktioner och sedan lagt till några egna för att visa på framförhållning. NVIDIAs LinkBoost teknik ska ATI utvecklat en egen modell av som överklockar PCI Express-bussen med upp till 25% vilket även ger bättre prestanda i Crossfire när man inte använder sammankopplingskablar.


RD600 ska även stödja tre PCIe x16 platser på moderkort, detta för att man ska kunna köra Crossfire med två grafikkort och slänga in ett ytterligare Radeon X1000 grafikkort för fysikaccelerering.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid