Small preview image

Redan vid lanseringen av Radeon HD 5870 och introduktionen av Evergreen-serien i höstas pratade AMD högt om sin kommande Eyefinity6 Edition av deras nya grafikkortsflaggskepp. Grafikkortet som utrustats med 2GB GDDR5-minne och inte mindre än 6 stycken DisplayPort-utgångar skulle användas för att driva upp till sex högupplösta displayer (2560×1600 pixlar) och inte bara för kontorsarbete utan även för spel.



Grafikkortet har dock inte synts till sedan dess och även om marknaden för Radeon HD 5870 Eyefinity6 Edition förmodligen är nära nog obefintlig har vi givetvis sett fram emot hur ett ensamt grafikkort ska mäkta med att driva spel i 7680×3200 pixlars upplösning.



Nu medan vi väntar på att AMD ska släppa lös kortet i butiker har det första exemplaret dykt upp på auktionssajten eBay. Grafikkortet som säljs under namnet ATI RADEON 5870 2GB EYEFINITY 6 Pre Release Card har fått ett ”köp nu” pris på 900 USD vilket motsvarar runt 6500 svenska kronor. En ganska stor investering som även kräver sex stycken högupplösta monitorer för att ge fullgod upplevelse. Men det kostar att ligga på topp.



World of Warcraft (Bildkälla: HardOCP)



Google Earth (Bildkälla: HardOCP)


 


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid