Nu har ATI lanserat ännu en uppdaterad version av deras Catalyst-drivrutiner närmare bestämt Catalyst 4.10.
Detta är alltså en officiell drivrutin från ATI och även om det inte hänt så väldigt mycket sedan v4.9 finns det ett par nyheter som är väl värda att nämna.
Bland annat har ATI inkluderat stöd för HDTV-upplösningar, 720p och 1080i med möjlighet att tvinga fram dessa upplösningar.
ATI har inte varit så effektiva med deras HDTV-inställningar tidigare så detta är helt klart välkommet för en som mekat med egna HDTV-upplösningar. Vi hoppas bara att man även kan tvinga fram 50Hz på ett enkelt sätt så även vi PAL-användare kan få full användning av detta.


Catalyst 4.10 är också ATIs första drivrutin som innehåller deras Catalyst A.I. teknik. Catalyst A.I. som vi tidigare rapporterat om erbjuder applikationsspecifika optimeringar som ska ge optimal prestanda i de applikationer som finns i A.I.s databas utan att ge biverkningar på andra applikationer.
Helt enkelt prestandaoptimeringar på rätt sätt, om vi får tro ATI.


Även Catalyst 4.10 ska enligt ATI ge prestandaökningar i Doom3, och detta gäller större delen av deras grafikkortssortiment. Från 3% till 14% i vissa fall men om detta är med hjälp av Catalyst A.I eller ”vanliga” optimeringar vet vi inte. Men vi tar gärna emot tips från våra användare angående detta.


Mer information om ATI Catalyst 4.10 går att hitta på ATIs hemsida men för dem som direkt vill dra ner de nya drivrutinerna finns länkar här nedan.


:: ATI Catalyst 4.10 med Catalyst Control Center (44MB) ::
:: ATI Catalyst 4.10 med ATI Kontrollpanel (26MB) ::


Tack till Sarek för tipset!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid