Bland datorentusiaster kan nog AMDs budgetmodeller inom Athlon 64-serien räknas som en given julklapp och inte minst de nya modellerna baserade på 90nm-kärnan Winchester.


Nu verkar det dock som att tomtens små nissar (AMD) inte klarat av den enorma efterfrågan som varit på dessa processormodeller. Vi har tidigare hört rapporter från Asien där tillgången varit minst sagt begränsad. Men nu verkar det dock som att vi, trots vår närheten till den skäggiges verkstad på nordpolen, har lika stora problem med tillgången på dessa processorer.


NordicHardware har varit i kontakt med ett antal svenska datorbutiker de senaste dagarna och Winchester-modellerna av Athlon 64 (3000+, 3200+ och 3500+) är mer eller mindre helt omöjliga att få tag på i dagsläget.
Det verkar vara lite osäkra uppgifter om när de väntas komma i lager igen men i början av januari som tidigast och förmodligen ännu senare för 3000/3200+ som är de mest efterfrågade modellerna.


Med andra ord får vi hoppas att alla som tänkt köpa små hårda klappar  i form av Winchester-processorer redan gjort sina inköp.


Källa: NordicHardware

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid