Under gårdagen utlovade vi lite teasers från våra tester med AMDs nya Socket 939-plattform. Tyvärr blev dygnet inte längre än 24h så detta fick dröja till i dag.
Vi har utfört en hel del olika tester på Athlon 64 FX53 och resultaten vi fått är mycket imponerande. Tack vare Corsair (Corsair TwinX1024-3200XLPRO) har vi lyckats uppnå 2-2-5-2 timings på vår socket 939-plattform och det har verkligen gett resultat.
Som en liten förhandstitt kan vi bjuda på ett resultat från 3Dmark2001, ett testprogram som med all rätt inte är så intressant för grafikkortstester men passar utmärkt för systemtester.
Utan några som helst optimeringar eller överklockningar klockade vi Athlon 64 FX53 för följande resultat tillsammans med ett ATI Radeon X800 Pro.För att vara ett helt oklockat system är detta minst sagt imponerande.


För att stilla vår (min) iver gjorde vi även några snabba överklockningstester. Vi har än så länge inte lyckats utnyttja processorns upplåsta multipliers utan fick förlita oss på moderkortets överklockningsegenskaper. Med den vanliga originalkylaren var vi väldigt begränsade av processorns värmeutveckling men lyckades ändå pressa upp vårt testexemplar i en respektabel hastighet på över 2.6 GHz.


Nu ska vi fortsätta våra tester och samtidigt ordna en flyktväg för oss och Athlon 64 FX53-systemet…

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid