Under en event i San Francisco, Kalifornien, har AMD de senaste dagarna visat upp olika produkter och innovationer från företaget.
En av dessa var Athlon 64 FX53 som blir AMDs sista desktopprocessor för Socket 940, om man vidhåller sin tidigare presenterade roadmap. Athlon 64 FX53 arbetar vid en hastighet av 2.40 GHz och kommer lanseras på marknaden inom en snar framtid.


Vad som var extra intressant med AMDs demovisning av Athlon 64 FX53 var vilken mjukvara som användes. Operativsystemet var en betaversion av Microsoft Windows Server 2003 (Extended Systems). AMD demade på detta system en 64-bit version av det eftertraktade spelet FarCry och enligt obekräftade källor gav 64bit-optimeringen en prestandaökning på hela 30%. Om dessa uppgifter stämmer ser det onekligen lovande ut för den kommande lanseringen av Microsoft Windows 64-bit Edition. Som förhoppningsvis sker förr än senare.


Mer information om AMDs demovisning av Athlon 64 FX53 och FarCry 64-bit kan ni hitta på Xbit-Labs.com och TechChannel.de.


För er som är intresserade av spelet FarCry kan ni hitta en förhandstitt på vår systersajt NordicGamers.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid