Atari VCS markerar det klassiska företagets återkomst till konsolmarknaden och nu har de först enheterna efter mycket om och men lämnat fabriken och är på väg till de kunder som backade projektets gräsrotsfinansiering.

Det tog sin lilla tid men nu har de allra första färdigställda enheterna av Atari VCS lämnat fabriken. Projektet att skapa enheten som är en PC/konsolhybrid påbörjades på allvar under juni månad 2017 då Atari först avtäckte sin vision för konsolen. Sedan under maj månad 2018 öppnades IndieGoGo-kampanjen för att gräsrotsfinansiera konsolen.

Till en början var det tänkt att konsolen skulle börja skeppas mycket tidigare. Atari bestämde sig dock för att uppgradera den interna hårdvaran under projektets gång. Sedan var den initiala lanseringen tänkt att inträffa under mars månad 2020. Detta blev dock uppskjutet på grund av den rådande pandemin.

Denna första uppsättning konsoler inkluderar den Indiegogo-exklusiva upplagan av Atari VCS vars design har inspirerats av den klassiska spelkonsolen Atari 2600. Allt som allt kommer denna upplaga av konsolen endast att tillverkares i 6 000 exemplar. Alla numrerade beroende på när de blev färdigställda.

Trots att Atari VCS beskrivs som en PC/konsolhybrid och kommer med möjligheten att få sitt Linux-baserade operativsystem utbytt mot Windows 10 är det inga brutala specifikationer på insidan. Det rör sig om en systemkrets från AMD i form av R1000 med en Vega 3-grafikdel. Tillräcklig prestanda för att spela de 100 förinstallerade retrospelen. Däremot blir det jobbigt för konsolen om man skulle jämföra prestandan med Playstation 5 eller Xbox Series X.

Kretskortet för Atari VCS i fabrik.

Exakt när de vanliga VCS-enheterna kommer att skeppas är ingenting Atari har bekräftat. Däremot förväntas konsolen börja skeppas innan julen 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid