Efter många års frånvaro på hårdvaruscenen tillkännager Atari planer på en ny spelkonsol med rötterna hos gamla klassiker.

Under en intervju med Venturebeat tillkännagav Ataris Fred Chesnais att det smått legendariska företaget nu jobbar på att utveckla en ny spelkonsol. Atari var en gång i tiden en av pionjärerna inom spelkonsoler och datorer för hemmabruk, och Chesnais menar att den nya konsolen åter kan göra Atari till det slagkraftiga namn som det en gång var.

Retroestetik i nytt format

Inte mycket information finns att tillgå om den kommande konsolen, dock har företaget släppt en kort video på Youtube som tyder på att man har hållit kvar vid den estetik som fanns hos de äldre spelkonsolerna med någon form av träfaner på konsolens utsida.

Konsolen får namnet Ataribox och enligt Chesnais så bygger den på ”PC-hårdvara”, vilket i sin tur antyder att det rör sig om en kraftfullare konsol snarare än en retroplattform i stil med Nintendo NES Classic. Huruvida Atari faktiskt planerar att konkurrera med giganter som Nintendo, Microsoft och Sony i den senaste generationens konsoler återstår dock att se.

Den korta videon avslutas enkelt med texten ”Kommer snart” och att intresserade bör hålla koll på hemsidan ataribox.com för att ta del av ytterligare information.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

Till och med Atari 2 hade varit ett bättre namn. box… flabb