Både Asustek och Gigabyte kommer trappa ner på tillverkningen av grafikkort och istället lägga över produktionsansvaret på andra partners. Ska vi vara helt ärliga beror det nog mer på finansiella skäl än ren lathet.
Asustek har faktiskt gått så långt att man skrivit produktionsavtal med den bittra konkurrenten Elitegroup Computer Systems (ECS) där ECS ska tillverka 300 000 Asustek grafikkort varje månad.


Gigabyte i sin tur har ytterligare utvecklart samarbetet med komponenttillverkaren Foxconn Electronics som i dagsläget hjälper företaget med moderkortstillverkning.
Nu har Gigabyte och Foxconn även inkluderat grafikkort i avtalet och Foxconn ska tillverka mellan 80 000-100 000 NVIDIA-baserade grafikkort för Gigabytes räkning. Vilket är runt en tredjedel av Gigabytes månatliga grafikkortsproduktion.


Huruvida detta kommer påverka Asustek och Gigabytes grafikkort rent feature och designmässigt återstår att se men förhoppningsvis kommer vi se unika produkter från tillverkarna även i framtiden. Med stor sannolikhet är det dock instegsmodellerna som berörs i störst omfattning. High-end-tillverkningen kommer nog övervakas på ett närmare plan vilket borde undvika de flesta bieffekter av kraftig massproducering.


Källa: DigiTimes

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid