Small preview image

ASUS var en av de första moderkortstillverkarna att presentera ett moderkort med stöd för det nya datagränssnittet USB 3.0. Efter att vi redan i maj sett de första USB 3.0 kretsarna lanseras och den senaste veckan sett flera USB 3.0 till SATA bryggkretsarna presenteras verkar utvecklingen vara på rätt väg. Men tyvärr har USB 3.0 tagit ett steg tillbaka när nu ASUS sägs ha dragit tillbaka sitt P6X58 Premium moderkort som skulle bli tillverkarens första USB 3.0 kompatibla moderkort.



Enligt uppgifterna som publicerats på The Inquirer har ASUS inte gett någon specific anledning till varför man valt att skrota planerna på sitt X58-baserade moderkort. Vi hoppas att det bara handlar om en prioriteringsfråga och att man inte har hittat problem i stödet för den nya tekniken. Moderkortets andra dragplåster har varit stödet för SATA 6Gbps vilket fått sina törnar den senaste tiden, något som också kan ha påverkat.


Summan av kardemumman är i alla fall att vi kan komma att få vänta lite ytterligare på de första USB 3.0 kompatibla moderkorten. Vilket är tråkigt i sig, men då vi trots allt ser ut att få vänta tills nästa år för USB 3.0 produkter att koppla in i våra moderkort kanske det spelar mindre roll i slutändan.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid