Asus avtäcker nya ZenScreen Touch

Lätthanterlig pekskärm för skapare på språng

0

Asus har under Computex 2019 avtäckt en extern bildskärm vid namn ZenScreen Touch som erbjuder pekskärmsfunktion i ett relativt litet och smidigt format till den som ofta är på språng men behöver mer skärmyta.

Asus höll ett event kvällen innan Computex där tillverkaren passade på att presentera en rad olika produkter, i flera produktkategorier. En produkt som vi tittade lite närmre på är Asus ZenScreen Touch, det senaste tillägget i bildskärmsserien ZenScreen. Det som är unikt och nytt med just denna modell går att avläsa direkt i produktnamnet, den stödjer nämligen beröring och kan agera pekskärm.

Specifikt bildskärm låter väldigt simplistiskt, och det är precis vad ZenScreen Touch är. Det är en produkt som möjliggör skärmspegling från en rad olika enheter, så länge de stödjer vanlig HDMI, eller DisplayPort samt Link via USB Typ-C. Kompatibilitetslistan för specifikt pekskärmsfunktionen unik till ZenScreen Touch via USB Typ-C kan även den göras lång; Android, Windows, Linux och även Chrome OS ska stödjas. Just vid demo-tillfället så saknades en integration för Android-versionens porträttläge, men Asus-representanter lovar att stöd kommer inom kort.

ZenScreen Touch dimensioner, vikt & gränssnitt

ZenScreen Touch väger in på 1kg och är 9mm tunn, vilket likt föregående produkter i serien är nätt och passar bra på språng. Bildskärmen håller en ren design, och utåt sett så händer det inte mycket mer än en På/Av-, samt inställningsknapp. Inställningsknappen öppnar upp en vanlig bildskärmsmeny, och den är i linje med de menyer som hittas i vanliga Asus-monitorer. Bildskärmen är tänkt att paras ihop med ett fodralställ som fäster på baksidan av bildskärmen, men en detalj som vi uppmärksammade lite extra var hur Asus håller fast vid traditionen att ha ett ”pennhål” som alternativ för fodralstället.

Inbyggt batteri gör strömsladdar överflödiga

Bildskärmen har ett inbyggt batteri på 7800 mAh, den kräver därför ingen extern strömkälla för att drivas. Asus ZenScreen Touch riktar in sig på den typen av konsument som är i behov av en extraskärm – exempelvis till sin bärbara dator. Tanken med bildskärmens pekfunktion är att även fånga målgrupper intresserade av skapande och design.

Oklar prislapp och lanseringsdatum

Vad prisbilden är vet vi inte i dagsläget, men aktuella ZenScreen på marknaden ligger på ungefär 4000kr – det är rimligt att anta att ZenScreen Touch kostar snäppet mer vid lansering.

Fler videoreportage från Computex 2019

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid