Asus Zenbook Pro – musplattan byts ut mot en LCD-skärm

Core-i9-processor, 4K-skärm och en levande musplatta

0

Asus Zenbook Pro tar ett nytt grepp i jakten på produktiva användare genom att byta ut musplattan mot en LCD-skärm och baka in en Core i9-processor i en tunn laptop. 

Asus fortsätter att satsa på marknadssegmentet för datorer mer inriktade på arbete än på högt antal bildrutor per sekund. Asus lanserar nu nya modeller ur sin Zenbook Pro-serie och tillverkaren har gjort sitt yttersta för att särskilja sig från konkurrenterna.

Zenbook Pro 15 kommer med, som namnet antyder, en 15 tum stor skärm. Trots sin kompakta form har Asus baserat datorn kring en sexkärnig processor ur Intels serie Core-i9. Även 16 gigabyte (GB) RAM, SSD-lagring på upp till 1 terabyte (TB) och en skärm med 4K-upplösning har datorn att skryta med. Enligt Asus ska skärmen inte bara vara högupplöst, utan även ha en färgåtergivning som täcker upp till 100 procent av sRGB-färgspektrumet.

Zenbook Pro

Musplattan extraknäcker som arbetsverktyg

Något med Asus nya Zenbook Pro-modeller som drar ögon till sig är den nya musplattan. Rättare sagt är det en skärm med touch-funktion som har ersatt det traditionella musplattan.

Denna funktion kallar Asus för ”Screenpad” och kan användas precis som en vanlig musmatta men har även andra egenskaper som kontroll för multimedia. Screenpad kan även komma till hands när användare arbetar i till exempel Word då man kan få tillgång till programmets menyer via musplattan.

En aspekt som ännu är oklar är hur mycket denna nya sorts musplatta påverkar datorernas batteritid. Asus specificerade inte exakt hur mycket batteritid som förloras på grund av screenpad, så som det ser ut just nu kommer datorernas batteritid ligga på omkring åtta timmar. Dock är det oklart om detta är med eller utan aktiv screenpad.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid