Asus expanderar sitt tillgängliga utbud av bärbara datorer med OLED-skärmar i Norden med Zenbook 13 OLED som nu landat.

Tidigare under året gjorde Asus de bärbara datorerna Zenbook S och Zenbook Flip 13 OLED tillgängliga i Sverige. Nu har det blivit dags för ännu en expansion av företagets utbud av bärbara datorer i Norden. Denna gång i form av Zenbook 13 OLED som siktar på att erbjuda hög prestanda för priset.

Den nya datorn kommer inte helt förvånansvärt utrustad med en OLED-panel på 13,3 tum. Denna är Pantone-validerad och här även HDR-stöd och full HD-upplösning. Användare bjuds på stöd för 100 procent av DCI-P3 färgspektrumet och ”Ultrasnabb responstid”. Dock nämns inga exakta siffror för denna responstid i Asus meddelande.

Vad som nämns är dock en vikt på 11,14 kilo och en tjocklek på 13,9 millimeter. Sett till batteritid hävdar Asus att användare ska kunna få upp till 13 timmar på en full laddning. Under vad för belastning dessa 13 timmar finns framgår dessvärre inte. Sett till anslutningar hittat vi en fullstora HDMI och USB-A portar. Även MicroSD-läsare samt två Thunderbolt 4-kompatibla USB-C anslutningar finns.

Sett till den interna hårdvaran kommer Zenbook 13 OLED utrustad med elfte generationens Core-processorer från Intel, upp till 16 GB internminne och 1 TB PCIe SSD-lagring. När det kommer till vad Asus kallar för ”Marknadsstörande prislappar” listar Asus två utföranden för Zenbook 13 OLED. Det första med en Intel Core i5, 8 GB 4 266 MHz LPDDR4X RAM och 512 GB lagring med ett riktpris på 11 990 svenska kronor. Det andra med en Core i7, dubbelt så mycket internminne och samma lagringskapacitet med en prislapp på 12 990 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid