På sin presskonferens på årets IFA-mässa i Berlin passade ASUS på att visa upp några nytillskott i sin gamingorienterade ROG-serie. Förutom ny teknik så som höghastighets-Ethernet och en potentiellt ny prestandakung på grafikkortsmarknaden så visades också komponenter upp med nytt utseende.

Om det är något Asus kan så är det gamingprodukter, något som alltid varit tydligt i företagets Republic of gamers-serie. Utseendemässigt har produkterna i serien länge hållt en viss stil som inte ändrats mycket över åren. Nu tar dock företaget ut i svägnarna och lanserar nya produkter med ROG-stämpeln men med ett lite nyare utseende. Det traditionellt röda färgschemat byts ut mot en kromad kopparfärg.

Extern förstärkare

Utöver det kosmetiska har Asus ny och förbättrad teknik att erbjuda med sina nya modeller. Först ut har vi moderkortet ROG Maximus VIII Extreme – ett moderkort för Intels LGA 1151-sockel med Z170-styrkretsen och har därmed stöd för den nya generationen av Intel-CPU:er, Skylake. Med det nya moderkortet skickar Asus med en nätverkskort som påstås leverera hela tio gigabit per sekund över nätverk. Utöver detta kommer moderkortet utrustat med en extern hörlursförstärkare vid namn ROG SupremeFX för de användare som är ute efter mer än vad den inbyggda ljudkretsen på moderkortet kan leverera.

Högre överklockning

Dagens andra produkt som visas upp i den nya serien är grafikkortet ROG Matrix 980 Ti Platinum, ett kort som heter duga rent specifikationsmässigt. Modellen använder samma kylare som det föregående Matrix-kortet men använder samma färgschema som på det ovan nämnda moderkortet. Kretskortet ska enligt uppgifter möjliggöra ännu högre överklockning än förut även om kortet kommer med en fabriksöverklockning från butik.

Inga klockfrekvenser är ännu bekräftade av Asus men vi förväntar oss att kortet kan visa sig bli ett riktigt prestandamonster. När Matrix Platinum och Maximus VII Extreme blir tillgängliga eller vad de kommer att kosta har vi tyvärr inte fått några uppgifter om.

Läs mer från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KaffiMannThomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Bara hopas att det kommer en uppdaterad variant av moderkort för s2011-3 också. Fler m.2 ,Stöd för thunderbolt 3 & framförallt stöd för U.2 så man kan slänga in 2,5 ssd (NVME utan adaptrar)
Sata express kan dom skrota redan förlegat.

Skulle vilja se ett kort med 8st U.2 kontakter & 4 M.2
Sata kan dom slänga in en eller 2 bara för bakåtkompalitet, annars så skulle dom kunna slopa dom också.

Thomaseronum
Gäst
Thomaseronum

Mmm, backplate! 😆

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

”But will it blend?”