Asus visar upp nätdelar och all-i-ett-kylare med OLED-skärmar

ROG rör sig in på nya marknadsområden med flashiga produkter

1

Republic Of Gamers lanserar en mängd nya produkter under måndagens pressevent. Några som står ut från mängden är två, för ROG, nya produktkategorier, nämligen All-in-One vattenkylare och nätaggregat. 

Först ut så visar ROG upp två stycken AiO-vattenkylare, ROG Ryujin och ROG Ryuo. Båda dessa kylare delar en ny funktion som vi tidigare inte sett i en vattenkylare, nämligen en 1,77 tum stor OLED-skärm. Med denna skärm så kan användaren själv välja vad som skall visas, allt från information om temperaturer i realtid till egna bilder och GIFs.

ROG Ryujin kommer i två olika varianter, en med 240 millimeters (mm) och en med 360 mm radiator. Ryujin har även en inbyggd fläkt, som kan snurra i upp till 2000 varv per minut, i vattenblocket som placeras på processorn. Fläktens funktion är att skapa ett större luftflöde kring strömförsörjningen som sitter runt processorn som med andra vattenkylare annars kan bli ganska varma. Kombinationen av möjligheten till en 360 mm radiator och extra kylning för processorns strömförsörjning gör att denna kan passa bra för även de mer kraftfulla och strömhungriga processorerna på marknaden.

Det som återstår att se är hur mycket den lilla fläkten låter, eftersom valet med vattenkylning inte bara handlar om temperaturer utan även i det flesta fallen också ljudnivån.

ROG Ryuo är mer riktad åt kompakta och lite mindre kraftfulla system. Ryuo kommer även den i två modeller men denna gång rör det sig om radiatorer på 120 mm respektive 240 mm. Ryuo har heller inte någon fläkt i vattenblocket vilket gör att själva blockets storlek blir mindre.

Båda dessa kylare kommer ju såklart även med RGB-belysning och kan synkas med Asus Aura Sync för att kunna matcha resten av ditt bygge.

ROG satsar på högpresterande nätaggregat

ROG ger sig även in på marknaden för nätaggregat och gör det med ett stormsteg. ROG Thor är ett nätaggregat med en effekt på 1200 watt (W) och med en 80+ Platinum certifiering. Självklart kommer även denna enhet men RGB-belysning som kan kopplas och anpassas genom Aura Sync. ROG stannar dock inte där utan inkluderar även en OLED-skärm som i realtid visar datorns strömförbrukning. ROG tror även på sin enhet så mycket att dem ger en garantitid på hela 10 år.

Hur bra dessa produkter presterar mot konkurenterna på marknaden återstår att se men konkurrens är aldrig fel för dig som konsument då priser kan pressas. Apropå priser så lämnar inte ROG ut några uppgifter på detta och även datum när vi kan se dessa i butik förblir okänt.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bobban Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bobban
Gäst
Bobban

Vattenkylningen med 177 tum OLED, hade Asus öppen bar under eventet 😉