Även om Z170-styrkretsen är den vanligaste för påkostade moderkort för Intel Skylake så finns det även lite billigare alternativ för de som inte överklockar. Nu har Asus visat upp nya gaming-inriktade moderkort baserade på den enklare styrkretsen B150, tänkta att agera som billigare alternativ till de mer påkostade ROG-moderkorten.

Ska du bygga en speldator är det inte alltid du har behov eller intresse av att överklocka din processor, och i det fallet kanske du inte behöver lägga de extra pengarna för ett moderkort med Z170-styrkrets. Det är resonemanget bakom Asus nya moderkort ur Pro Gaming-familjen, som ärver flera egenskaper från ROG-serien men med lägre prislapp och lite mer avskalad funktionalitet.

asus progaming 2

Två nya moderkort har visats upp, nämligen B150 Pro Gaming och B150 Pro Gaming/Aura, som båda använder sig av stykretsen B150. De har båda två ett svartrött färgschema på både PCB och kylning, och Aura-modellen har dessutom en inbyggd ljusslinga som du kan konfigurera i flera olika färger och belysningsmönster – bland annat kan moderkortet pulsera i takt med din musik.

Det finns två PCI Express X16-platser, två PCI Express X1-platser samt (i vår mening lite egendomligt) två ordinarie PCI-platser. Lagring ansluts antingen via någon av de sex SATA 6 Gbps-portarna eller M.2-platsen som har stöd för PCI Express X3 med två kanaler.

asus progaming

Prissättningen för de nya moderkorten har inte offentliggjorts, men gissningsvis kommer belysningen och liknande funktionalitet till viss del väga upp för den billigare styrkretsen vilket kan innebära att korten kan hamna i ungefär samma prisklass som ”vanliga” Z170-moderkort utanför ROG-serien, och kommer i så fall främst tilltala de som vill åt designen och belysningen. Det är dock inte omöjligt att korten blir några hundralappar billigare än så, och Asus menar att korten riktas mot de som vill ha ett speloptimerat moderkort men som vill ha pengar över att lägga på ett kraftfullare grafikkort. Det är fortfarande oklart när vi kan räkna med att se B150 Pro Gaming och B150 Pro Gaming/Aura på butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid