ASUS UX21 ser ut att vara en av den nya generationens ultratunna bärbara datorer där den taiwanesiska moderkortstillverkaren karvat ett 17mm tunt chassi från enbart aluminium. Designen som är snarlik den vi hittar i Apple MacBook Air döljer även riktigt imponerande komponenter, eller vad sägs om en Core i7 CPU, SATA 6,0 Gbps SSD och USB 3.0-stöd.

ASUS verkar inte lagt några fingrar emellan när man utvecklat sin nya supertunna UX21-modell och genom egen proprietär teknik ska datorn även kunna väckas från strömsparläge på 2 sekunder, samtidigt som datorn ska ha en batteritid på över en vecka i viloläge. Vad datorn ger för batteritid vid användning förtäljer dock inte historien. Det är inte helt klart vilken skärmstorlek man använder sig av, men med en vikt på 1,1 kg och i jämförelsen med Apples MacBook Air-modeller nedan pekar det på en 11,6-tums skärm.

ux212
ASUS UX21 klämd mellan en 11,6-tums resp. 13,3-tums MacBook Air

Andra trevliga funktioner är en trackpad tillverkad av glas, samt tangenter i metall. Exakt vad ASUS UX21 kommer att kosta är svårt att säga, men troligtvis mer än vi hoppas.

Källa: Engadget

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

Glas-trackpad och tangenter i metall låter… Misslyckat. Ännu mer ointressant för min del är jämförelsen med macbook, men jag är rätt intresserad ändå. Misstänker dock att touchpad och tangentbord är lite ogästvänliga, ett problem typ alla väldigt tunna notebooks lider av.