ASUS lämnar inga lovande produktområden till slumpen och tabletmarknaden är en av dem. På fredag väntas komponentjätten lansera sin något udda skapelse ASUS EeePad Transformer som är en del surfplatta och en del bärbar dator. En Tegra 2 SoC med dubbla CPU-kärnor på 1 GHz driver skapelsen som även är tidigt ute med Android 3.0 ”Honeycomb”.

ASUS EeePad Transformer är en surfplatta i grund och botten men en lika viktig del i enhetens namn och funktion är den specialutvecklade dockningsstationen. Här är det tänkt att den smidiga surfplattan ska kunna landa när man inte är ute på vift och förvandla enheten till en bärbar dator med tillhörande tangentbord och touchpad. Dockningsstationen här även ett extra batteri vilket fördubblar surfplattan/datorns batteritid från 8 till 16 timmar.

Den 10 tum stora bildskärmen är av IPS-modell och ska erbjuda en upplösning på 1 280 x 800 pixlar. NVIDIA:s populära Tegra 2 SoC står för beräkningskraften och annan trevlig funktionalitet är stöd för WiFi 802.11n, Bluetooth, mini-HDMI-utgång, micro-USB samt minneskortläsare.

Lanseringen av ASUS EeePad Transformer ska enligt ASUS Eee facebook-sajt ske på fredag, men då till en början endast i Taiwan. Priset ser ut att landa på runt 

ASUS_EeePadTransformer

 

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
langMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Nu börjar jag också tycka att det liknar något. Har man ett tangentbord kan det ju faktiskt rentav gå att använda som en riktig dator.

lang
Medlem
lang

Man kan köpa Kina tillverkade pads på ebay för dryga 1000lappen.
Då är de 1ghz snapdragon / android och oftast får man med ett tangetbord på köpet.
Annars kan man köpa till de för några dollars.

Värt o tänka på om man inte vill slänga ut 5000 på en lite leksak.