ASUS Transformer Prime väntas bli namnet på den andra generationens Android-surfplatta från komponenttillverkaren ASUS. Surfplattan som ska lanseras med en sin karaktäristiska laptopdocka visades upp av företagets ordförande Jonney Shih under AsiaD-konferensen – där han även bekräftade dess fyrkärniga Nvidia-processor.

ASUS Transformer Prime kommer att bli en av – troligtvis den – första surfplattan på marknaden med Nvidias nya systemprocessor Kal-El. Kretsen som väntas få namnet Tegra 3 kommer bestyckad med hela fem Cortex-A9 kärnor där fyra av dem kan användas samtidigt för maximal prestanda. Den femte är som bekant en strömsnålare kärna för att sänka enhetens energiförbrukning vid vanlig användning.

Transformer Prime som ASUS efterträdare till Eee Pad Transformer väntas döpas till ska använda sig av ett liknande 10-tums format men i en rejält slimmad kostym. surfplattan ska mäta endast 8,3 mm i profil och även den tillhörande laptopdockan som Jonney Shih visade upp på scenen ska vara betydligt mer slimmad än tidigare.

asusprime2ASUS har trots tunnare mått sett till att förse surfplattan med anslutningar för mini-HDMI och SD-minneskort. Enligt rapporter från AsiaD ska Jonney Shih menat att surfplattan i sig skulle erbjuda en batteritid på hela 14,5 timmar, vilket är liknande siffror som Eee Pad Transformer klarade med hjälp av sitt extrabatteri i dockningsstationen. Om detta är förväxlade uppgifter eller helt enkelt ett tecken på Kal-Els effektivare energiförbrukning återstår att se.

Jonney Shih avslöjade inte vilket operativsystem surfplattan skulle arbeta med, men han bekräftade att vi bör se surfplattor på marknaden med Android 4.0 Ice Cream Sandwich innan årsskiftet.

asus.prime

ASUS Transformer Prime ser ut att vara en mycket intressant skapelse. Med en betydligt kraftfullare systemprocessor – upp till 5 gånger så kraftfull som Tegra 2 – och ett dedikerat tangentbord borde Transformer Prime på allvar kunna börja täppa igen tomrummet mellan surfplattor och bärbara datorer.

Exakt när lanseringen sker avslöjades inte, men ASUS har redan börjat locka oss med de första marknadsföringsvideorna. Där vi bland annat kan skönja dess tunnare profil och en LED-blixt vid kameran.

Källa: Engadget

Relaterade nyheter:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
dlq84ctrlAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Detta kan vara en ersättare till min bärbara dator. Undra hur Kal-El står sig mot min Athlon II X2? 😀

ctrl
Gäst
ctrl

Finns det inga benchmark program för linux eller så. Dvs som kan kompileras för ARM plattformen ?

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”ctrl”]Finns det inga benchmark program för linux eller så. Dvs som kan kompileras för ARM plattformen ?[/quote]

Phoronix Text Suite http://www.phoronix-test-suite.com/ vet inte hur det är med ARM-stöd dock.. Det du letar efter är kanske benchmark för Android? finns i market.