ASUS gör sig redo för att släppa en ny netbook i deras Eee PC-serie under namnet X101. X101 ska mäta 17.6 mm och väga endast 950 gram så det blir väl en av de tunnare netbooks ute på marknaden. X101 ska även komma i två versioner med ett högt varierande pris, den ena kommer med Windows 7 förinstallerat, medan den andra kommer med MeeGo.

Det ser verkligen ut som att ASUS ger Linux en andra chans och medan det enbart handlar om deras Eee PC-serie som är kända för att komma med låg prestanda gäller även samma sak priset. X101 kommer med Intel Atom N435 med endast 1 kärnor på 1,33 GHz och HyperThreading.

Det intressanta med den här modellen är att den ska säljas i två olika utförande, en med MeeGo förinstallerat för endast 199 dollar och den andra med Windows 7 som ska kosta mellan 310 och 350 dollar. Alltså borde X101 hamna under 2 000 kr i svenska butiker när den väl släpps, och den ska komma i tre olika färger – vit, röd och guld.

ASUS_Eee_PC_X101

Många entusiaster har tidigare efterfrågat att få köpa en dator utan ett operativsystem förinstallerat, men MeeGo lägger inte till någonting extra på slutkostnaden och borde vara så nära vi kan komma i denna dröm många haft. Trots den låga prestandan så ser det ut som ett bra pris och vi hoppas att ASUS följer samma modell även med andra bärbara i deras sortiment och i alla fall ger ett alternativ att välja bort Windows vid köp.

Källa: TCMagazine

Relaterad nyhet:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PsynoKhi0Jacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Utöver Ubuntu?
De gör iaf ett bättre insats än Acer med sin dual-boot xp/android – då man behövde godkänna licensen för xp först, och sen var det Android 1.5 eller nåt, då 2.x var tillgängligt.
Återstå att se om de marknadsför dessa hårdare än vad HP gjorde.
Synd att det fortfarande bara gäller den sunkigaste konfigurationen man kan tänka sig, men Meego kräver nog inte mycket kräm.

Svensken
Medlem
Svensken

Kul att där blir fler alternativ till Windows för dom som vill det även om hårdvaran i denna är ganska svag. Men son PsynoKhi0 säger drar inte MeeGo så värst mycket resurser antagligen.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”smartidiot89″]Enbart MeeGo, Ubuntu finns inte förinstallerat…[/quote]Jag syftade på ett annat inlägg då ASUS tillkännagav de skulle börja erbjuda Ubuntu på ungefär samma hårdvara. Jag undrade om det skulle då bli en version av denna EEE PC med Ubuntu och en version med MeeGo. [quote name=”smartidiot89″]Men vill man verkligen använda ett Linux OS så är väl det absolut sista man vill att ha det förinstallerat från fabrik eller är det bara jag som missat nåt?[/quote]Man vill framför allt slippa betala för en windowslicens man inte kommer att använda, som är krångligt att få tillbaka pengarna på, och mer eller mindre… Läs hela »

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”smartidiot89″]Det jag undrar är: Varför be om att få något annat open-source OS förinstallerat då?[/quote]
Nu hänger inte med riktigt…