ASUS släpper det kanske mest intressanta moderkortet idag baserat på den nya styrkretsen Z68 från Intel. ASUS Maximus IV Gene-Z är ett mATX-moderkort fullproppat med funktionalitet och kommer med bland annat stöd för Crossfire/SLI, 4 st USB 3.0-portar och en HDMI-utgång.

Idag har samtliga moderkortstillverkare gått ut med ett flertal av deras Z68-moderkort, några baserade på gamla P67-moderkort där man helt enkelt bytt ut styrkretsen till Z68 och några nydesignade med VGA, DVI och HDMI-utgångar på I/O-plåten. I denna explosion av nya moderkort har ett av dem stått ut.

ASUS nya moderkort i deras Republic of Gamers-serie går under namnet Maximus IV Gene-Z och ser ut att vara en dröm för de som söker ett nytt moderkort i mATX-format. Designen följer troget det röda och svarta färgschemat och man har utrustat moderkortet med en rejäl kylare på strömförsörjningssektionen så trots att vara ett mATX-moderkort borde det inte begränsa dig vid överklockning.

ASUS_Maximus_Gene-Z

Moderkortet kommer utrustat med 2 st PCI-Express x16 (körs i x8 med instickskort) för Crossfire/SLI, 2 st SATA 6Gb/s, 4 st SATA 3Gb/s, 2 st eSATA 3 Gb/s, 8 st USB 2.0 och 2 st USB 3.0-portar på I/O-sektionen av moderkortet varav det finns stöd att koppla 2 st USB 3.0 till frontpanelen av ditt chassi, Intel Smart Response Technology, Lucid Virtu och till slut Start/Reset-knappar. Man har även inkluderat en HDMI-utgång som ASUS för en eloge för då de flesta tillverkarna verkar skippa video-utgångar på de allra flesta entusiastinriktade moderkorten.

Moderkortet som är listat i svenska butiker ligger på 1500-1600 kr och bör finnas tillgängligt inom de kommande dagarna. ASUS ska även lansera ett Maximus IV Extreme-Z baserat på Z68 inom 2-3 veckor.

Källa: Lab501

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid