ASUS Xonar blev snabbt ett populärt varumärke när moderkortstillverkarenbörjade utveckla och sälja egna ljudkort med förvånansvärt bra drivrutinsstöd till skillnad från många andra på marknaden. Man har sedan dess utökat sitt utbud av ljud-produkter och idag släpper man en liten produkt som påminner om ett USB-minne, med inbyggda högtalare och ljudkort.

Den nya ASUS Xonar U3 är ett portabelt ljudkort i ultrakompakt format för att erbjuda bättre ljud än det som finns i bärbara. Att köpa en bärbar dator innebär ofta att tillverkaren har gjort många kompromisser för att hålla priset nere, en av dessa är ljudet där kvalitén nästan aldrig är någonting att hurra för.

ASUS_Xonar_U3b

ASUS Xonar U3 påminner om ett USB-minne, väger endast 25 gram men förbättrar ljudkvalitén i din bärbara?

Den nya Xonar U3 erbjuder 2 st väldigt små högtalare för bättre ljud optimerat för 32-150 ohm och bas till din bärbara dator. Inbyggt sitter samma ljudchip som i ASUS budget-ljudkort Xonar DG som kommer med stöd för Dolby® Home Theater teknologi som Dolby Headphone, Dolby Pro Logic® IIx, Dolby Digital Virtual Speaker och Dolby Digital Live, även GX 2.5 återfinns som kan emulera ljudsignaler upp till EAX® 5.0.

Xonar U3 kan nog inte utföra mirakel med tanke på dess kompakta format, men borde absolut kunna ge dig en bättre ljudupplevelse när du drar igång musik eller film på din bärbara dator. ASUS Xonar U3 ska finnas tillgänglig i svenska butiker 28:e maj och kommer med en prislapp på 390 kr inkl. moms.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid