ASUS har nu en ny trådlös 802.11n router på väg ut på marknaden och även om vi sällan kallar datortillbehör sexiga har vi svårt att hitta ett bättre ordval för ASUS RT-N56U – ur prylperspektiv givetvis. Men en sällsynt iögonfallande design bjuder routern även på fin funktionalitet som dubbla frekvensband och gigabit-kapacitet.

ASUS RT-N56U har en estetisk design som får routern att närmast likna en chic inredningspryl och har inte helt oväntat redan vunnit priser för sin spännande design. Bakom dess sköna yttre hittar vi ytterligare godis för oss tekniknördar där tillverkaren gjort plats för fyra gigabit ethernet-portar, dubbla USB 2.0-ingångar samt tryckt in två radioenheter för att stödja både 2,4 GHz och 5 GHz frekvensbanden simultant. Med 802.11n stöd är routern specificerad för trådlösa dataöverföringar på 300 Mbps.

n56

De två USB-ingångarna kan användas för att koppla in skrivare eller för den delen en extern lagringsenhet och kan hålla liv i torrent- eller FTP-nerladdningar även när man stänger av sin huvuddator. ASUS hävdar även att routern ska vara beredd på extra tung nätverksbelastning genom sin hårdvaruaccelererade NAT-lösning samt stöd för 300 000 data sessioner.

ASUS syr samman paketet med sitt ASUS EZ UI gränssnitt som kan användas för att hantera filnerladdningar, nätverksanslutna skrivare och nätverket i övrigt. Prislappen ligger på runt 1 400 kronor inklusive moms och ASUS väntas skeppa sin nya router inom en snar framtid.

n562

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid