Asus satsar på dammtunnlar, RGB och snabb skärm i Scar II

0

Asus visar upp nya gaminglaptopen ROG Strix Scar II och satsar på högpresterande kylning samt kraftig hårdvara tillsammans med en av marknadens snabbaste mobila gamingskärmar.

Asus ROG Strix Scar II kommer i en ny ROG-typisk aggressiv chassidesign som även fått uppdateringar för att optimera luftflödet från datorns fläktar. Fläktar som för övrigt drivs på 12 volt och med en knapptryckning kan dras upp i Turbo-läge för de där riktigt svettiga och viktiga spelsessionerna. De optimerade kylflänsarna har även separata ”dammtunnlar” som lotsar ut dammet vid sidan av flänsarna för att detta inte ska fastna i kylaren och försämra kylningskapaciteten. 

Trots en kraftfull 8:e generationens Core i7-processor samt ett GTX 1070-grafikkort känns den kamouflage-färgade datorn förhållandevis lätt med sina 2,4 kilo och kolfiberkänslan runt tangentbordet ger en bra känsla av kvalité.

Asus lägger som sig bör mycket krut på skärmen där företaget satsar på en 15,6 tum stor IPS-klassad panel med mer fokus på prestanda än upplösning. Maximal upplösning är 1 920 x 1 080 pixlar men panelen stödjer upp till 144 hertz samt en responstid på 3 millisekunder GtG. Asus menar att ingen annan gaminglaptop kan erbjuda så snabb skärm med så tunna skärmkanter som Scar II försetts med.

Strix Scar II är även först i klassen med fyra interna wifi-antenner och även om endast två används samtidigt ska det ge bättre räckvidd och prestanda vid trådlöst spelande. Datorn kommer även med ett taktilt lågprofilstangentbord som matchas med RGB-belysning. Även ROG-loggan på datorns lock samt den främre ljuslisten stödjer RGB och Asus egna mjukvara Aura Sync för att matcha RGB-belysningen med andra enheter. 

Asus har ännu inte avslöjat några prisuppgifter för ROG Strix Scar II men datorn kommer att finnas tillgänglig i butiker under tredje kvartalet.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid