PC-marknaden är full av allt-i-ett-datorer som är tänkta att konkurrera med Apples Imac-serie. Få lyckas kombinera både utseende med prestanda men Asus:s nya Zen Aio S har potential att bli ett bra val för användare med höga krav på prestanda och enkel setup i ett snyggt paket.

På IFA-mässan i Berlin introducerar nu Asus en ny serie av allt-i-ett-datorer som har uppenbara likheter med Apples Imac-serie. Datorerna som har kraftigt rundade metall-baksidor, kilformade fötter och hål för kabeldragning i stället har många likheter med Apples modeller. Till skillnad från Apples modeller skeppas Asus:s datorer dock med Skylake-processorer och kraftfulla grafikkretsar.

Gott om prestanda – men knappast en gamingdator

Asus Zen Aio S är namnet på det taiwanesiska företagets senaste serie av allt-i-ett-datorer. Alla modeller i serien har skärmar som mäter 23,8 tum och har en upplösning på 3 840 x 2 160. Den högupplösta skärmen drivs av Nvidia Geforce GTX 950M eller 960M-kretsar, vilket bör vara nog för många applikationer men inte tillräckligt för att spela spel av särskilt hög kvalitet. Utöver det har datorn en Intel Core i5-6400T- eller en Core i7-6700T-krets, upp till 32 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte SSD-baserat lagringsutrymme.

Först med USB Typ-C

Asus blir alltså först ut på marknaden med en allt-i-ett-dator som drivs av av en Skylake-processor men blir också först ut med USB Typ C i en dator av sitt slag. Tack vare Skylakes breda stöd för tekniken kan datorn erbjuda dubbla USB Typ-C-portar som kan användas för allt från video till laddning av mobiltelefoner.

Asus Sverige har inte bekräftat när Zen Aio S kommer att nå Sverige och vi vet inte hur mycket den kommer att kosta. Men vi vet att seriens europeiska pris är 1 100 Euro och att detta kan betyda att serien kommer att säljas för runt 12 000 kronor.

Läs mer från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Pingrty4NästanTobberianStefan AxelssonAndreas Jansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas Jansson
Medlem

Sjukt nice, skulle då inte tacka nej till en sådan 🙂

Stefan Axelsson
Gäst
Stefan Axelsson

Men den kör fortfarande Windows. Bara Windows. En iMac kör både OS X och Windows om man vill. Och är ruggigt mycket snyggare i min smak i alla fall.

Tobberian
Medlem
Tobberian

Hade gärna sett ~8 C portar.

Nästan
Gäst
Nästan

Grafikprestandan är väl knappt i häraden av ett 680M. Synd att den inte har ytterligare ett snäpp i prestanda, då hade den kunnat ersätta min klumpiga Alienware 18,4″…

Pingrty4
Gäst
Pingrty4

Hade den haft vettigt grafikkort hade det varit intressant!