Asus ROG Swift PG65 – Hur stort är ”för stort”?

2

Under Computex 2018 fick vi ytterligare en chans att kika närmare på Nvidias gigantiska BFG-bildskärm i form av Asus ROG Swift PG65. Frågan är dock: När blir en skärm helt enkelt för stor?

Nvidias Big Format Gaming (BFG) bildskärmar skapade en hel del reaktioner när de avtäcktes för första gången. Nu under årets Computex-mässa har Asus visat upp sin modell baserad på den gigantiska panelen.

Det rör sig om en 65 tum stor bildskärm. Upplösningen är 4K och uppdateringsfrekvensen 120 Hertz (Hz). Skärmen har stöd för High Dynamic Range (HDR) med sin maximala ljusstyrka på 1 000 nits. Den kommer även med en inbyggd Nvidia Shield.

Det är alltså en hel del teknik som tryckts in i en och samma skärm i ett format som tidigare endast funnits att skåda hos TV-apparater. Det råder dock lite osäkerheter hos både Asus och Nvidia om formatet ens är något som konsumenter vill ha.

När vi fick testa att spela Destiny 2 på ROG Swift PG65 så var det första intrycket att nej, detta är någonting som inte många kommer att trivas med. Tangentbordets och således spelarens avstånd till skärmen var alldeles för kort. Detta resulterade i att man nästan blev illamående vid snabba rörelser i spelet tack vara hur massiv bildskärmen är och hur mycket av ditt synfält den tar upp.

Tog vi däremot och flyttade oss bakåt en bit blev det genast mycket bättre. Dock uppstod andra funderingar som ”hur djupt skrivbord behöver man egentligen ha?” och ”tappar man inte själva PC-känslan av att sitta så långt bort?”.

Skärmen i sig är en imponerande pjäs, både storleksmässigt och specifikationsmässigt. Dock krävs det nog en väldigt specifikt upplagd gamingstation om den ska användas till sin fulla potential som en datorskärm.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TobbeTellus82 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tellus82
Medlem
Tellus82

Perfekt som TV om man inte är särskilt brydd i normala tv sändningar, kör själv enbart htpc & spelkonsol på TV’n och har också en spelburk med möjlighet att köra via TV’n när man lirar spel som funkar i soffan med handkontroll så för min del skulle en liknande burka vara perfekt. Dock är priset så hissnande att det inte alls blir intressant i slutändan.

Tobbe
Medlem
Tobbe

Ja men vid desktop…. anser jag gränsen är 27″ (kör dock 24″ Vill ha ppi :P)