Cirka två år efter att bildskärmen visades upp under Computex 2017 har Asus nu sjösatt den ultrabreda, 35 tum stora ROG Swift PG35VQ med G-Sync och HDR-stöd, och en uppdateringsfrekvens på 200 hertz.

Under Computex 2017 avtäckte Asus sin bildskärm vid namn ROG Swift PG35VQ och många, inklusive vår egen redaktion blev måttligt imponerade av enheten. Det rör sig om en 35 tum stor ultrabred bildskärm med stöd för HDR och G-Sync tillsammans med en maximal uppdateringsfrekvens på 200 hertz (Hz). Däremot fanns det under mässan inga konkreta uppgifter om bildskärmens potentiella lanseringsdatum eller riktpris. Något som nu har ändrats när Asus ROG efter två års väntan sjösatt Swift PG35VQ.

Bildskärmen med sin VA-panel kommer med en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar. Responstiden ligger på fyra millisekunder och sett till färgåtergivning täcker den 90 procent av DCI-P3 färgspektrumet.

När det kommer till bildskärmens belysning rör det sig om Full Array Local Dimming (FALD) som innebär att skärmytan delats upp i 512 zoner som alla kan styras individuellt. Enligt Asus ska möjligheten att släcka LED-lamporna i dessa zoner individuellt resultera i ett större dynamiskt omfång och således ge bildskärmen en maximal ljusstyrka på 1 000 nits och stödet för HDR 1 000.

Allt detta ska enligt Asus innebära ett krav på aktiv kylning. Skärmen har således utrustats med en inbyggd fläkt, däremot hävdar tillverkaren att denna inte bör bidra med några markanta störningar sett till ljudnivå.

Vad gäller anslutningar och extrafunktioner blir Swift PG35VQ den första bildskärmen med stöd för Asus Aura Sync. Den har även utrustats med en 3,5 millimeter ljudutgång med en ESS 9118 DAC inbyggd i skärmen. Det medföljande stativet låter skärmen justeras i höjd samt rotation, det kan även ersättas av en 100 x 100 VESA-anslutning. Skärmens bildanslutningar kommer i form av en HDMI 2.0 samt en Displayport 1.4.

Den som vill läsa mer om bildskärmen kan besöka Asus officiella produktsida för enheten. Asus ROG Swift PG35VQ finns att förbeställa nu med ett riktpris på 31 990 kronor och enheten förväntas börja skickas ut till svenska kunder i början av juli månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid