Asus gamingskärmar är vida kända bland gamers och nya modellen ROG Swift PG27VQ kommer med två större nyheter, en välvd panel och stöd för Aura Sync.

Asus ROG Swift PG27VQ är en 27-tums gamingskärm som på många sätt är väldigt lik sitt syskon PG278QR. Den 27 tum stora TN-panelen har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar, 165 hertz uppdateringsfrekvens samt stöd för G-sync. Med andra ord bra grundegenskaper för en snabb spelskärm med en responstid på 1 millisekund.

Andra noterbara specifikationer är en ljusstyrka på upp till 400 cd/m², ett kontrastförhållande på 1 000:1 samt 72 procent av NTSC färgspektrumet och 100% av sRGB.

De stora nyheterna ligger i en kombination av estetik och funktionalitet där Asus gett skärmen en välvd panel med en krökning på 1800R. Vilket ska ge en mer omslutande effekt när man spelar.

Först med stöd för Aura Sync

Något som inte direkt lär förbättra din prestation i spel är den andra nyheten, nämligen RGB-ljudsioder på baksidan av skärmen. Asus har försett sin gamingskärm med en mängd ljusdioder som alla kan synkroniseras med andra Asus-produkter genom Aura Sync. En funktion som åtminstone lär kunna dra blickarna åt sig från närmaste sörgande eller avundsjuka LAN-deltagare.

Prislappen sägs är dock väl tilltagen och landar på nästan 10 000 kronor inklusive moms i svenska butiker.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Allting såg hyggligt bra ut till att jag lästa att det var en TN panel, sedan kom den stora chocken 10k för en TN panel.

Jag har inga problem med prislappen i sig men det är 2017 och att TN paneler fortfarande finns i premium skärmar är bara ett skämt.