Trots flera rykten som pekar på olika lanseringsdatum för Nvidias kommande grafikkortsarkitektur har en vietnamesisk butik nu listat Asus ROG Strix GTX 1180.

Nvidias nästa generation med grafikkort har cirkulerat i otaliga rykten under det senaste året. Lanseringsdatumet har inte bekräftats, men rykten har yrkat på allt från juli månad 2018 till början av 2019.

Nu har dock en vietnamesisk butik listat ett kommande grafikkort baserat på den kommande arkitekturen som enligt butiken blir kallad ”Turing”.

Mer specifikt rör det sig om Asus ROG Strix GTX 1180 som baseras på grafikprocessorn ”GT104”. Arkitekturen listas som tidigare nämnt som Turing och grafikprocessorn är tillverkad på 12 nanometers tillverkningsprocess. Exakt vad Turing är spekuleras det fortfarande friskt kring. Det har ryktats att arkitekturen baseras på Nvidias Volta-arkitektur, men kommer utan Tensor-kärnor, GDDR6-minne istället för HBM2 samt saknar Double-Precision Floating Point (DPFP) kärnor.

Bland specifikationerna som den vietnamesiska butiken listas finnas vi 3 584 CUDA-kärnor, 16 gigabyte (GB) GDDR6-minne med en minnesbuss på 256 bit. Minneshastigheten listas som 14 gigahertz (GHz) effektivt vilket resulterar i en minnesbandbredd på 409,6 gigabyte per sekund (GB/s).

Butiken listar även ett pris för grafikkortet. Värt att ha i åtanke är däremot att då lanseringsdatumet enligt hemsidan blir den 28 september, vilket är en bit bort, kan priset mycket väl vara en tillfällig platshållare. Det pris som listats översätts till omkring 13 400 svenska kronor.

Varken priset eller specifikationerna är således bekräftade av Nvidia själva. Även bilderna på produktförpackning från webbutiken ser ut att vara någorlunda halvtaskigt manipulerade. Detta betyder dock inte att specifikationerna som listas stämmer eller ej. Däremot rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid