Asus ROG Strix G702ZC – AMD Ryzen i bärbart gamingformat

AMD är snart tillbaka i gaminglaptops

0

Snart är den här, den första AMD Ryzen-baserade bärbara gamingdatorn G702ZC, som även kombinerar Freesync och hög uppdateringsfrekvens.

Väl hos Asus under Computex 2017 hittar vi en länge omtalad laptop, nämligen den kommande AMD Ryzen-baserade ROG Strix G702ZC. Det var många år sedan AMD kunde ställa upp med konkurens i gamingsegmentet när det kommer till laptops men väntan kan snart vara över.

Läs även: Vi kikar på Asus Zenith Extreme med gigantisk sockel för AMD Threadripper

 Asus ROG Strix G702ZC
Skärmstorlek17 tum
Upplösning1 920 x 1 080 (G-sync)
Paneltyp60 Hz IPS
(100+ Hz kommer)
ProcessorAMD Ryzen 7 1700
GrafikkretsAMD Radeon RX 580
ArbetsminneUpp till 32 GB DDR4
LagringFrån 256 GB PCIe-SSD

Kommer med Freesync men lite ovisst om frekvens

Asus har sedan tidigare under mässan visat att de verkar följa trenden med lägre upplösning till förmån för högre uppdateringsfrekvenser. När det gäller ROG Strix G702ZC så har exemplaret här på Computex endast stöd för 60 hertz men representanter talar om för oss att det ännu inte är klart hur snabb den slutgiltiga panelen blir. Klart står dock att den kommer att stödja AMD adaptiva synkroniseringsteknik Freesync.

Vill konkurrera med prissättning

Asus vill med ROG Strix G702ZC rikta sig till de konsumenter som är villiga att betala för en påkostad bärbar dator, men ändå vill få mycket valuta för pengarna. De berättar för oss att systemet ska komma in prestandamässigt likvärdigt någonstans mellan GTX 1060- eller GTX 1070-baserade system. Huruvida det blir så i slutändan återstår att se och vi hoppas givetvis kunna berätta mer om prestanda per krona i Svenska notebook guiden så snart som möjligt.

Prissättningen förväntas landa någonstans mellan 15 000 och 19 000 kronor när G702ZC landar i butik någon gång under tredje kvartalet.

Video: Asus Zenith Extreme med gigantisk sockel för AMD Threadripper

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid