Under årets Computex-mässa förra veckan avtäckte Asus en gaming-inriktad smartphone kallad ROG Phone. Nu har den dykt upp i databasen för testsviten Geekbench och kniper prestandakronan från konkurrenterna.

Asus har nyligen presenterat ROG Phone, en smartphone med gaming-inriktning. Telefonen kommer bland annat utrustad med en sex tum stor AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 80 Hertz (Hz). För att driva spel i denna uppdateringsfrekvens har Asus lagt vantarna på handplockade Qualcomm Snapdragon 845-processorer som överklockats med omkring 200 megahertz (MHz). Detta har sedan parats med åtta gigabyte (GB) LPDDR4 RAM.

Imponerande specifikationer för en telefon. Vilket kan förklara Asus val att bygga dess interna kylning i koppar samt erbjuda en extern kylningsmodul som kopplas på telefonen för att ge aktiv kylning under tung belastning.

Nu har GSM Arena rapporterat att telefonen listats i databasen för Geekbench. Resultaten visar hur ROG Phone tar platsen som prestandakung med ett smärre övertag mot till exempel Xiaomi Mi Mex 2S, HTC U12+ och OnePlus 6. Rivaler som även använder sig av Snapdragon 845.

ROG Phone

Det är dock ett par frågor som förblir obesvarade kring testet. Det nämns inte om ”X Mode” var aktiverat eller ej. X Mode stänger av de fyra lägre presterande kärnorna för att ge de fyra snabbaste kärnorna en chans att köras i högre klockfrekvenser. Det framgår inte heller som tillbehöret som förser telefonen med aktiv kylning användes eller ej.

Hur som haver tar ROG Phone förstaplatsen i Geekbench. Då enheten inte har ett spikat lanseringsdatum utan sägs dyka upp ”Innan årsskiftet” har Asus även tid på sig att förbättra dessa resultat ytterligare om möjligheten finns.

Läs gärna vår artikel från Computex 2018 angående ROG Phone för mer information kring telefonens specifikationer samt olika tillbehör.

Första intryck: ROG Phone från Asus – en överklockad gamingtelefon

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid