ASUS ROG Immensity var ett av de mest spännande moderkorten vi sprang på under Computex 2010. Kortet huserar förutom en Intel X58 styrkrets även en LucidLogix Hydra grafikkortsbrygga, samt en AMD Juniper GPU. Ett minst sagt unikt moderkort som vi beslutade oss för att syna närmare.

Tidigare publicerade vi lite bilder på kortet med dess kraftiga heatpipe-kylare men vår utsände Johan Karlsson begav sig återigen till ASUS monter för att knäppa ytterligare bilder på kortet och dessa otaliga kretsar.

ASUS ROG Immensity är i dagsläget enbart ett koncept, även om det är ett fungerande sådant är det oklart om kortet verkligen når slutkonsumenter i den form vi såg på Computex. Enligt våra uppgifter ska det pågå interna diskussioner på ASUS kring vilka kretsar kortet verkligen borde använda sig av.

Ett av resonemangen, som vi personligen kanske uppskattar mest, är att man slopar Hydra-bryggkretsen och att man behåller Juniper-kretsen (Radeon HD 5770 variant) samt förser moderkortet med stöd för Eyefinity. Något som skulle göra ASUS ROG Immensity till det första LGA 1366 moderkortet med integrerad grafik, och ingen dålig sådan. En intressant plattform för dem som ville få en kraftfull arbetsmaskin som även klarar av en hel del spelande.

I värsta fall förblir ASUS ROG Immensity ett produktkoncept, men vi kan inte låta bli att gilla detta kort som innehåller det mesta man kan önska sig. Det enda vi saknar är en Killer NIC nätverksprocessor, men då hade vi nog fått utöka formfaktorn. Här finns i alla fall ett helt gäng med högupplösta bilder som visar hur ASUS tryckt in de olika kretsarna på sitt moderkort.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid