ASUS ROG Immensity är ett moderkort, vilket kan vara viktigt att fastställa. Detta produktkoncept kommer inet bara med en dedikerad GPU direkt på kortet, nämligen AMDs Radeon HD 5770 grafikkrets utan även en Lucid Hydra bryggkrets.

ASUS är en av många tillverkare på Computex som verkligen låtit fantasin flöda i utvecklingsfabrikerna och deras ROG Immensity har fått influenser från många håll. Det Intel X58-baerade moderkort utrustades först med en Hydra-krets från LucidLogix. Vilket gjorde det möjligt för användare att plugga in olika former av grafikkort och koppla dessa i en multi-GPU konfiguration. 

Med detta löst passade man även på att trycka in en dedikerad GPU och i detta fallet en, på den integrerade marknaden, mycket kraftfull sådan, Radeon HD 5770. AMDs Juniper GPU har 800 stream processorer och grafikkretsen ackompanjeras av 512MB GDDR5-minne, allt integrerat direkt på moderkortet.

Tanken är att den integrerade GPU:n ska användas i kombination med ett extern grafikkort och genom Hydra-kretsen ge en extra boost i grafisk prestanda. Även om vi fått det bekräftat att själva grafikkretsen är en HD 5770 GPU har vi inga uppgifter om klockfrekvenser eller andra eventuella begränsningar som skiljer från desktopvarianten. 

ASUS ROG Immensity har utan tvekan den kraftigaste integrerade GPU vi sett hittills på marknaden, men huruvida kortet någonsin når marknaden återstår att se. Prislappen på drygt 3 000 kronor inklusive moms låter nästan som ett kap, men då vill det till att ASUS lyckas tygla värmeutvecklingen i den förhållandevis avancerade grafikkretsen.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid