Huvudnumret på Asus gaminglaptop ROG GX700 är faktiskt varken den överklockningsbara Skylake-K-processorn eller den fullfjädrade Gefore GTX 980 GPU som huserar under skalet. Paradnumret är snarare dess externa vattenkylningslösning som kyler Nvidias kraftfulla men heta grafikkrets och nu visar tillverkaren mer detaljer av den imponerande dockningsstationen.

Asus ROG GX700 kan vara en av de mest spännande gamingdatorerna med Intels nya mobila överklockningsbara Skylake-K processorer. Förutom den kraftfulla processorn utrustas GX700 med Nvidias kraftfulla Geforce GTX 980-grafikkrets som inte bara kommer med variabla klockfrekvenser utan även i Asus fall kan kylas med hjälp av vatten.

Tanken är att skapa en bärbar gamingdator vars prestanda på resande fot är något nedtonad när det kommer till GPU-kraft. Geforce GTX 980-kretsen kommer fortfarande springa åttor kring det mesta på den mobila marknaden men det är när datorn kopplas in i sin dockningsstation som det verkligen börjar hända grejer.

Se även: Video: Asus ROG GX700 – Bärbar gamingdator med vattenkylt ”Geforce GTX 990M”

Dockningstationen är i mångt och mycket ett enda stort slutet vattenkylningssystem som kopplas in i ROG GX700-chassit för att effektivisera kylningen av Nvidias grafikkrets. Detta gör det möjligt att dedikera luftkylningen i chassit åt den överklockningsbara processorn samtidigt som grafikkretsen kan öka sina frekvenser och sin prestanda utan att riskera överhettning. Enligt uppgifter ska grafikkretsen kunna överklockas till över 1 400 megahertz medan grafikminnet pressas till dryga 7 500 megahertz.

48 procent högre GPU-prestanda

För att göra detta utan problem med värme och throttling har Asus utvecklat sin vattenkylningsdocka som man nu detaljerar i flera bilder på sin webbsida. Med dubbla 120 millimeters radiatorer som kyler vattnet som leds in genom datorns kylningssystem ska systemet kunna öka sina GPU-prestanda med 45 procent, 48 procent högre CPU-prestanda och 31 procent högre minnesprestanda.

Asus ROG GX700 utrustas i övrigt med en 17,3 tum stor IPS-skärm som med 1080p-upplösning även stödjer Nvidias G-Sync. Asus har ännu inte avslöjat några prisuppgifter för sin mäktiga gaminglaptop men vi väntar oss en rejält tilltagen sådan när modellen väl dyker upp på marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid