Asus ROG Chimera är världens första 144 Hz-laptop – Hz eller Pixlar?

En bärbar symfoni av bildrutor och hertz

0

Med maxad prestanda och världens första 144 Hz skärmpanel presenterar Asus ROG Chimera. Men vad är egentligen bäst, pixlar eller hertz?

Maxade gaming-laptops är inget nytt med i samband med årets upplaga av IFA-mässan i Berlin så visar Asus något nytt. Under deras event presenterar tillverkaren ROG Chimera. En under huven maxad laptop med senaste generationen av Intels i7-processor för bärbara datorer samt en grafikkrets från Nvida i form av GTX 1080 som grundkonfiguration.

Designmässigt så följer ROG Chimera tillverkarens senaste gaming-stil med vassa linjer och givetvis stöd för full RGB i tangentbordsbelysningen. I och med den maxade prestandan så är ROG Chimera som förväntat en ganska massiv laptop men till förmån för kylningsegenskaper.

Har pixelkriget dött?

Det verkar onekligen som att trenden har vänt och tillverkarna går från att försöka kräma ur så hög upplösning som möjligt till att fokusera på uppdateringsfrekvenser. Det är i vår mening ett positivt skifte av fokus till fördel för gamers. Då det är allt vanligare att både vanliga gamers och E-sportare föredrar maximalt flyt framför hög upplösning då det ger spelmässiga fördelar.

Asus ROG Chimera bjuder på en 17,3 tums stor skärm och även om det i show room-beslyning är svårt att kunna avgöra hur bra färgåtergivning och betraktningsvinklar är men det är alltid trevligt att spela på hög uppdateringsfrekvens.

Först är lika med dyrt

Allt som oftast så är det ingen billig historia när det handlar om vara först med något i teknikbranschen och priset på Asus ROG Chimera kommer börja från cirka 30 000 kronor. Asus siktar på att ha ROG Chimera på svenska butikshyllor redan under Oktober månad 2017.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid